Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη

Η Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη (MSc, Ph.D.) είναι διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation- ACEin) και επιστημονική συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου ELTRUN που λειτουργούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το ΟΠΑ και μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Warwick Business School. Κατά τα τελευταία χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, όπως Computers in Industry, Journal of the Operational Research Society, British Food Journal, Industrial Management and Data Systems. Έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ένα βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο «Ποσοτική & Ποιοτική Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών» και έχει εργαστεί ως Λέκτορας (ΠΔ 407/80 ) στο ΟΠΑ.

Έλλη Διακαναστάση

Η Έλλη Διακαναστάση (MSc, Ph.D. Candidate) είναι υπεύθυνη δικτύου εμπειρογνωμόνων/ μεντόρων και συστηματικής υποστήριξης των επωφελούμενων ομάδων στο Κέντρο ACEin του ΟΠΑ. Έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τίτλο εξειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΚΕΚ του ΟΠΑ και Master στη Διοίκηση Καινοτομίας Προϊόντος και Επιχειρηματικότητας από το Business School του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας. Έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνη τμημάτων μάρκετινγκ και ως ερευνήτρια στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ερευνήτρια στο εργαστήριο ηλεκτρονικού εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ, καθώς και υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο, σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Θεοδώρα Τραχανά

Η Θεοδώρα Τραχανά (MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ) είναι υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνονται από το ACEin. Κατέχει Πτυχίο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει λάβει τιμητική υποτροφία για την επίδοσή της από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει επίσης παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα, από όπου αποφοίτησε πρώτη και έλαβε τόσο μια υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών όσο και τιμητική υποτροφία από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή τη στιγμή, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν ELTRUN και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε Διεθνή Συνέδρια.

Μαριάννα Γαλάνη

Η Μαριάννα Γαλάνη (MSc) είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών, Master in Services Management (MsMFull), του ΟΠΑ, ενώ παρακολουθεί το Πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο ΚΕΚ του ΟΠΑ από το Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι και σήμερα. Εργάζεται εδώ και 1,5 χρόνο στο Κέντρο ACEin με ρόλους στη συστηματική παρακολούθηση και καθοδήγηση των επωφελούμενων ομάδων, διοργάνωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την οικονομική διαχείριση και ως υπεύθυνη επικοινωνίας.

Δρ. Εριφίλη-Χριστίνα Χατζοπούλου

Η Δρ. Εριφίλη-Χριστίνα Χατζοπούλου (MΒΑ, Ph.D.) είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση (MBA) από το ίδιο Πολυτεχνείο και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Παράλληλα με τα ακαδημαϊκά της προσόντα, η κα. Χατζοπούλου διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα κυρίως σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και διοίκησης ανθρώπινων πόρων. Από το 2011 η κα. Χατζοπούλου αποτελεί στέλεχος της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριες αρμοδιότητες την υλοποίηση σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη της ΜοΚΕ και της ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ της ετήσιας εκδήλωσης «Ημέρα Καριέρας Start-Up» και την πλαισίωση των μαθημάτων επιχειρηματικότητας που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο καθ’ όλη τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Έτους με επίκαιρο εκπαιδευτικό υλικό σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και με εργαστηριακά μαθήματα ανάπτυξης του χρηματο-οικονομικού μέρους ενός επιχειρηματικού σχεδίου, επιχειρηματικού παιγνίου, και βιωματικής ανάπτυξης επιχειρηματικής ιδέας, στα δυο τελευταία από τα οποία η ίδια έχει το ρόλο της εκπαιδεύτριας. Πέρα από την ενασχόληση της στη ΜοΚΕ του ΟΠΑ, η κα. Χατζοπούλου είναι μέλος του Εργαστηρίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ, όπου διεξάγει ακαδημαϊκή έρευνα σε μετα-διδακτορικό επίπεδο σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης επιχειρηματικών μονάδων και θυγατρικών πολυεθνικών εταιριών, ενώ έχει συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενες έρευνες για τον προσδιορισμό των παραγόντων επιτυχίας ανάπτυξης μιας επιχείρησης στην περίοδο της κρίσης, για την αποτύπωση των επιχειρηματικών προθέσεων των νέων, τον προσδιορισμό των παραγόντων που επηρεάζουν την απόφαση ανάληψης επιχειρηματικής δράσης.