Θες να αναπτύξεις τη δική σου πιλοτική εφαρμογή, να γνωρίσεις εξειδικευμένα στελέχη από τον χώρο του FMCG (Fast-Moving-Consumer-Goods), να λάβεις την απαραίτητη υποστήριξη και να δες την επιχειρηματική σου ιδέα να υλοποιείται;

Δήλωσε συμμετοχή στο SmartGen FMCG, ένα πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας του ECR Hellas, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συντονιστές στελέχη από τον ΑΒ Βασιλόπουλο και τη Nestlé Ελλάς, καθώς και με συμμετέχοντες στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου, προμηθευτές και συμβουλευτικές εταιρείες.

Οι προκλήσεις

Το SmartGen FMCG αναζητά επιχειρηματικές ομάδες, startups, ερευνητικές ομάδες και spinoffs με καινοτόμες λύσεις για να επιλύσουν προκλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την εξατομίκευση της εμπειρίας και της διαδραστικότητας με τον καταναλωτή. 

AI-Powered Visuals for Digital Campaigns

Craft unique, dynamic visuals that resonate with target audiences, boosting creativity and success of digital campaigns

Voice ordering

For e-shops via assistant

Guided navigation

Providing step-by-step guidance for complex tasks e.g., online shopping, in-store navigation

Text-to-speech transcription

Converting text into synthetic speech

Real-time sales to stock level tracking

Adjusting pricing dynamically based on current sales activity

Loyalty Programs

Integrating loyalty program data to offer personalized pricing

Promotion effectiveness

incorporating insights into future dynamic pricing proposals

Consumer protection

Implementing safeguards to avoid practices deemed unfair or exploitative

Regulatory adherence

Ensuring dynamic pricing proposals comply with regulations

Delivery scheduling

Time slot management -optimizing delivery schedules to minimize wait times and improve efficiency-, just-in-time deliveries -coordinating deliveries to align closely with demand, reducing inventory holding costs

Energy management

Using AI to monitor and reduce energy consumption in the warehouse

Τα οφέλη

Υποστήριξη

Υποστήριξη σε μορφή καθοδήγησης (coaching) και πρόσβαση σε υποδομές φιλοξενίας από το Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών τους προτάσεων.

Συμβουλευτική

Συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από έμπειρα στελέχη στον χώρο του λιανεμπορίου, προμηθευτές και συμβουλευτικές εταιρείες, μέλη του ECR Hellas, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε ομάδας.

Πιλοτική Εφαρμογή

Δυνατότητα υλοποίησης της επιχειρηματικής σου ιδέας μέσω πιλοτικής εφαρμογής!

Οι διοργανωτές

ECR Hellas: Το ECR Hellas είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, χωρίς εμπορικό αντικείμενο. Στόχος του είναι, μέσα από την εθελοντική συνεργασία, η ολοκληρωμένη, έγκυρη ανάλυση και βελτιστοποίηση διαδικασιών, η πρόταση λύσεων και η ανάδειξη ευκαιριών που οδηγούν στη μείωση του περιττού κόστους κατά μήκος των αλυσίδων ζήτησης και τροφοδοσίας, προς όφελος του καταναλωτή. Τρεις είναι οι άξονες δράσης του ECR και αποτελούνται από τις ομάδες εργασίες που ενδυναμώνουν τη συνεργασία σε μη ανταγωνιστικά θέματα, τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που προωθούν μια κουλτούρα μάθησης και ανάπτυξης και τις έρευνες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν τις ανάγκες της αγοράς. Η παρούσα πρωτοβουλία εντάσσεται στον άξονα των ομάδων εργασίας και συγκεκριμένα της ομάδας εργασίας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την εξατομίκευση της εμπειρίας και της διαδραστικότητας με τον καταναλωτή.

ACEin: Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Βασική στρατηγική του Κέντρου ACEin είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Το Κέντρο ACEin προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μιας startup, υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες σε τομείς όπως λογιστικά, φορολογικά και νομικά ζητήματα κ.λπ., καθοδήγηση και δικτύωση. Το Κέντρο ACEin πρόσφατα κατέλαβε την 69η θέση ανάμεσα στους 125 καλύτερους επιταχυντές και θερμοκοιτίδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το «Europe’s Leading Startup Hubs 2024» που δημοσιεύτηκε από τους Financial Times και το Statista.

Ομάδα εργασίας