Αγιοβλασίτης Ηρακλής

Ο Ηρακλής Αγιοβλασίτης είναι Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε τομείς ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και σε μεθοδολογίες οργάνωσης και διοίκησης παραγωγής. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ψηφιακών τεχνολογιών, ενώ είναι θερμός υποστηρικτής της εγχώριας start-up σκηνής. Από το 2000 έχει εργαστεί ως σύμβουλος χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς για έργα πληροφορικής, πολιτισμού, ερευνητικά έργα και για την εκπόνηση αναπτυξιακών προγραμμάτων. Από το 2014 εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ως σύμβουλος καινοτομίας και χρηματοδότησης του διεθνούς δικτύου Enterprise Europe Network.

Δημητράκης Βασίλειος

I consider myself to be hard working and energetic, always enthusiastic and keen on learning new skills and techniques in the web design and web development area. 

I have more than 10 years of professional experience both in a freelance basis, co-operating with major advertising companies and working on the field, sometimes as part of a team and sometimes as a team leader and I have been honored to work alongside some great people for some great projects and clients. 

I feel that I am a well organized, reliable team member, easy to work with and I am so passionate about my work that I don’t stop till it’s perfect.

Διδασκάλου Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Διδασκάλου είναι ένας βραβευμένος βιομηχανικός σχεδιαστής με σπουδές Industrial Design στην HBK Braunschweig, στο ISIA, Roma και στο RCA, London. Είναι ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Designlab, από τις σημαντικότερες εταιρίες σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, διαδραστικών συστημάτων και στρατηγικής με πολλά διεθνή έργα στο ενεργητικό του. Παράλληλα, συμβάλλει στην προαγωγή της επιστήμης του design μέσω ενεργούς συμμετοχής ως ειδικός σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και ερευνητικά έργα.

Δρίβας Δημήτρης

Ο Δημήτρης εργάζεται ως Communication Officer στο Ίδρυμα Ωνάση. Με 20+ έτη εμπειρίας στο χώρο της Επικοινωνίας, έχει εργαστεί σε κορυφαίες διαφημιστικές: Adel/Saatchi & Saatchi, Fortune, Leo-Burnett and Publicis (ως αναπληρωτής ΓΔ). Έχει χειριστεί την επικοινωνία πολλών mega-brands στην αγορά μας. Κατέχει MSC in Public Relations (Stirling University), Diploma in Marketing (Chartered Institute of Marketing) και BSc in Business Administration (Deree College).

Ευαγγελάτου Βιργινία

Η Βιργινία Ευαγγελάτου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει λάβει πτυχίο από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο Master II στο Δημόσιο δίκαιο, από το Πανεπιστήμιο Paul Cézanne – Aix-Marseille III Γαλλίας. Από το 2008 δραστηριοποιείται στον τομέα του εμπορικού και διοικητικού δικαίου, παρέχοντας δικαστική και εξωδικαστική νομική υποστήριξη σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και κληροδοτήματα. Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια και δημοσιεύει σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά επί ποικίλων ζητημάτων του εμπορικού και δημοσίου δικαίου.

Ηλιάκης Στέλιος

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Sleed και co-Founder του e-satisfaction.gr κερδίζοντας το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας (HEA). Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακού marketing καθώς και σε θέματα που άπτονται της περιοχής του online reputation management. Έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει τη δουλειά του σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Θεοτόκης Άρης

Ο Άρης Θεοτόκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Marketing στο Leeds University Business School. Έχει ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στους τομείς των τεχνολογικών υπηρεσιών, της εταιρικής ευθύνης και της ψυχολογίας καταναλωτή. Η ερευνά του έχει δημοσιευθεί σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά όπως, το Journal of Retailing, Industrial Marketing Management, European Journal of Marketing και European Journal of Information Systems.

Καβαλιώτου Εύα

Η κυρία Εύα Καβαλιώτου είναι User Experience & Usability Analyst.  Ασχολείται με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και εφαρμογών (για smartphone ή tablets) από πλευράς χρηστικότητας (usability) και εμπειρίας χρήσης (user experience) με στόχο την αύξηση του Conversion Rate.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην εταιρεία ATCOM Internet & Multimedia S.A. (UXlab Business Unit), όπου και έχει συμμετάσχει σε projects για λογαριασμό μεγάλων ελληνικών brands με στόχο τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας τους. Ταυτόχρονα, προσφέρει υπηρεσίες στο Athens Center for Innovation & Entrepreneurship ως UX & Usability Expert.

Έχει πτυχίο από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA International) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος υποτροφίας από τη φαρμακευτική εταιρεία MSD Sharp & Dohme (υποτροφίες πλήρους φοίτησης για Innovators). Είναι επίσης, κάτοχος βραβείου Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο διαγωνισμό E-nnovation 2012.

Κοντογιώργου Πέννυ

Ιδρυτής της e-Business Law (http://www.ebusinesslaw.gr). Εξειδικευμένη σε Δίκαιο Πληροφορικής και Internet. Διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς, την οποία προσφέρει σε πελάτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Υψηλής τεχνολογίας και παράγουν καινοτομία. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και γνώση σε νομικά θέματα τεχνολογίας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ηλεκτρονικού εμπορίου, προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονικής διαφήμισης, χρηματοδότησης και επενδύσεων και παρέχει κρίσιμες νομικές συμβουλές σε καινοτόμα Start Up, Εταιρείες πληροφορικής, διαφήμισης, ηλεκτρονικού εμπορίου που δραστηριοποιούνται σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Ομιλήτρια σε συνέδρια, και μέντορας νέων επιχειρηματιών.

Κοτσώνης Ευάγγελος

Ο Βαγγέλης Κοτσώνης δραστηριοποιείται στην αγορά του e-commerce από το 2010, ως σύμβουλος σε θέματα e-business & digital marketing. Ως Διευθύνων Σύμβουλος του e-satisfaction και Services Manager της εταιρείας Sleed, έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στον τρόπο με τον οποίο μια Online επιχείρηση, δημιουργείται, προωθείται και αναπτύσεται. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πριν την ενασχόληση του με το ηλεκτρονικό εμπόριο εργαζόταν για 4 χρόνια ως Information Security Consultant, ενώ από το 2007 και μετά δραστηριοποιείται και ερευνητικά σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών, αλλά και σε θέματα εξόρυξης γνώσης και διαχείρισης μεγάλων βάσεων δεδομένων, έχοντας δημοσιεύσει δουλειά του σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Ο.Π.Α. και κατέχει MSc. in Information Systems.

Κυριμκυρίδης Ιωάννης

Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης γεννήθηκε το 1979 στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ και κάτοχος ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Rotterdam School of Economics. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχοντας δημιουργήσει διεθνείς πλατφόρμες, όπως το themusicase.com, otherlap.com και heedia.com στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Είναι επίσης, συνιδρυτής της εταιρίας κατασκευής λογισμικού Widget.gr.

Κωστόπουλος Αλέξανδρος

Alexandros Kostopoulos received his Ph.D from the Department of Computer Science, Athens University of Economics and Business in 2013. He is currently a postdoctoral researcher at the Institute of Computer Science, in FORTH. He is a visiting lecturer on the postgraduate programme “Computer Science”, in AUEB. He collaborates with the Laboratories and New Technologies Division of Hellenic Telecommunications Organization (O.T.E.).

Μανιατάκη Κατερίνα

Κατερίνα Μανιατάκη
User Experience Designer

Η Κατερίνα είναι User Experience και User Interface Designer με μεγάλη εμπειρία στο UI Design & Development. Με περισσότερα από 9 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους κλάδους, μπορεί να καθορίσει και να παράξει information architecture, interaction design και interface design για διαφορετικές πλατφόρμες και προϊόντα. Της αρέσει πάντοτε να μαθαίνει και να εξελίσσεται, ενώ κρατάει τον εαυτό της ενήμερο σχετικά με τα τελευταία web trends και τεχνολογίες. Αντλεί έμπνευση απ’ τα ταξίδια που κάνει με τους φίλους της και τη μουσική. Θα τη βρείτε να εργάζεται και να δημιουργεί στην ομάδα της Transifex.

Μελίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μελίδης είναι Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ, MSc και Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακαδημαϊκα:
Είναι πτυχιούχος Νομικής του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Full 2-year program) Master of Science MSc. στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αυτή τη περίοδο εκπονεί τη Διδακτορική του διατριβή (Ph.D) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας διεπιστημονικά θέματα management, marketing και νομικής. Έχει παρακολουθήσει και λάβει 5 τίτλους παρακολούθησης εξειδικευμένων Executive Seminars από τη Σχολή SDA Bocconi του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνο και επίσης κατέχει σεμιναριακούς τίτλους executive seminars τόσο από το Πανεπιστήμιο ETH Zurich (Πολυτεχνείο Ζυρίχης, Ελβετία) όσο και από το Πανεπιστήμιο USI Lugano (Πανεπιστήμιο Λουγκάνο, Ελβετία).

Επαγγελματικά:
Ο Δημήτρης είναι ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Υπουργού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Συντονιστικό Γραφείο για τη Καινοτομία του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Public Procurement Reform Project για τη μεταρρύθμιση των δημοσίων συμβάσεων (Legal Reform, Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ κ.α.), το Επιτελικό Γραφείο Α/ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Εργαστήριο «Αγορά» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Κολυμβητική Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο Δημήτρης έχει εργαστεί σε υποθέσεις Εμπορικού Δικαίου, Αθλητικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου , Διοικητικού Δικαίου, Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων, Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ.α. Έχει παρασταθεί ενώπιον του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου της χώρας (ΑΣΕΑΔ) ως συνήγορος ομάδων όπως ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο Παναθηναϊκός ΑΟ. Έντυπες δημοσιεύσεις του έχουν καταχωρηθεί αρκετές φορές στις σελίδες της «Πειραϊκής Νομολογίας» (περιοδικό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Νιαβής Δημήτρης

Ο Δημήτρης Νιαβής ασχολείται με την ανθρωποκεντρική σχεδίαση προϊόντων και υπηρεσιών [Human­Centered product and Service Design]. Είναι κάτοχος διπλώματος μηχανικού σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει πιστοποίηση στη σχεδίαση αειφόρων υπηρεσιών [Sustainable Service Design] από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, TU Delft, Koln International School of Design και Lancaster.

Δίνει έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων σχεδιαστικών μεθοδολογιών και πρακτικών με στόχο να διευκολύνει την καινοτομία του εκάστοτε οργανισμού, δίχως αυτό να επισκιάζει το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι ιδρυτής του πειραματικού Brand Platonics και συνιδρυτής της ομάδας GRIoT που ασχολείται με την μελέτη και την προώθηση του Internet of Things.

Στα ερευνητικά και πρακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, systems design, social innovation, behavioral change, transitional design, UX, service design, strategic design, product design, entrepreneurship και Internet of Things.

Δείγματα δουλειάς του φιλοξενούνται σε πλήθος διεθνών ιστοσελίδων με αντικείμενο την ανάδειξη της σχεδίασης, όπως Designboom, Core77, Yankodesign κ.α. 

Έργο του έχει δημοσιευθεί από το Cumulus International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media στα πλαίσια του συνεδρίου more for less ­ design in an age of austerity [2013].

Linkedin profile

Ξενάκης Νίκος

Ο ΞενάκηςΝίκος έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνιδρυτής της Concept Maniax και έχει αναλάβει πληθώρα έργων branding, web design & digital marketing στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης ιδρυτής του δικτύου Concept Guide (travel mobile apps). Αγαπάει την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες προσπάθειες.

Παπαφίλη Ιωάννα

Η Δρ. Ιωάννα Παπαφίλη είναι Μηχανικός Δικτύων στα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Εργάζεται σε τεχνολογίες αιχμής που αφορούν ασύρματες επικοινωνίες, διαχείριση δικτύου και δίκτυα καθοριζόμενα από λογισμικό. Έχει καλή γνώση της Ελληνικής και Ευρωπαικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, ενώ έχει εκπονήσει τεχνο-οικονομικές μελέτες για πλήθος νέων τεχνολογιών, είτε στο πλαίσιο διεθνών συνεργατικών ερευνητικών έργων, είτε  στο πλαίσιο εσωτερικών ερευνητικών δραστηριοτήτων του ομίλου ΟΤΕ/Cosmote. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τιςντηλεπικοινωνίες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Παυλάκης Στράτος

Ο Στράτος Παυλάκης είναι μηχανικός λογισμικού με εκτενή εμπειρία στο χώρο του enterprise και consumer facing software. Εργάζεται στη Workable, το startup που φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο recruiting προϊόν, ως επικεφαλής του front end development. Στο παρελθόν εργάστηκε στις Persado, Upstream και Techlink ενώ για πολλά χρόνια ήταν στην Τράπεζα Πειραιώς. Είναι απόφοιτος της πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ένα μεταπτυχιακό στα προηγμένα πληροφοριακά συστήματα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πενλίδης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Πενλίδης (BA, MA) είναι ένας βραβευμένος digital designer, με μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό εφαρμογών, την interactive διαφήμιση, το gaming και το ηλεκτρονικό εμπόριο στο χώρο του internet και των φορητών συσκευών. Έχει ειδίκευση στη διαδικασία σχεδιασμού, το layout, την εμπειρία χρήστη και το σχεδιασμό διεπαφών για ιστοσελίδες και εφαρμογές. Έχει εργαστεί για agencies (Tigerspike, OgilvyOne, Tribal WW, Upstream) και brands (Thames Water, Mondelēz/Kraft Foods, Toyota, Vodafone, Cosmote, Coca-Cola, Sprite, BP, Alpha Bank, Piraeus Bank κ.α.) σε διάφορες χώρες.

Πρωτογερίδης Φίλιππος

Ο Φίλιππος Πρωτογερίδης είναι Interface και Interaction Designer με ειδίκευση στo product design στο χώρο της τεχνολογίας. Γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το πάθος του για την καινοτομία και το design τον οδήγησε στο να επικεντρωθεί στο σχεδιασμό λειτουργικών και καλαίσθητων digital products. Είναι Head of Design του διεθνώς αναγνωρισμένου website Yatzer, ενώ συνεργάζεται με πληθώρα εταιριών στο χώρο της καινοτόμου τεχνολογίας όπως Transifex, Dopios, Incrediblue και e-FOOD.

Σχίζας Σταύρος

iOS Software Engineer που συνδυάζει επιχειρηματικό πνεύμα και τεχνικές γνώσεις, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες σε εταιρίες  που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιων. Παρέχει καθοδήγηση, αποτελεσματικές και υψηλής ποιότητας λύσεις σε σύνθετα τεχνικά θέματα με υψηλό βαθμό επιτυχίας. Με αυτοπεποίθηση και επικοινωνιακές ικανότητες, υπήρξε μέντορας σε συνεργαζόμενες τεχνικές ομάδες για την επίτευξη των στόχων τους.

Φιλίππου Θωμάς

Ο Θωμάς Φιλίππου κατέχει τη θέση του Senior Product Innovation Manager στη Vodafone. Εντάχθηκε στην ομάδα της Vodafone το 2004 έχοντας περάσει από διάφορες εμπορικές θέσεις εντός της εταιρείας. Έχει ευρεία εμπειρία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, έχοντας λανσάρει πολλά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το Πολυτεχνείο Μονάχου-Γερμάνια (www.tum.de) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχ. Η/Υ (Information Technology) και Οικονομολόγου Μηχανικού (Master in Business Administration).

Φούσκας Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φούσκας διδάσκει στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη θέση «Καινοτομία για νέα προϊόντα και υπηρεσίες». Έχει αναπτύξει επαγγελματική δράση για πάνω από 15 χρόνια σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και καινοτομίας, διαμόρφωσης στρατηγικής, οργάνωσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικής και λογιστικής διαχείρισης, μεταφοράς τεχνολογίας και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και φορείς του δημοσίου. Συμμετέχει σε δράσεις που σχετίζονται τόσο με τον επιχειρηματικό όσο και τον ακαδημαϊκό τομέα, συνδυάζοντας ακαδημαϊκή γνώση με πρακτικά προβλήματα ενώ έχει εμπειρία δημιουργίας εταιρειών στον χώρο της παροχής υπηρεσιών και της τεχνολογικής καινοτομίας.