Βράβευση – Διαγωνισμός Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (ΔΕΤ)

Παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα από το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).
In

Dates: 22/May/2015

Time: 16:00-21:00

Hosted By: ΣΕΝ J/A/ - ΔΕΤ

Place: Κεφαλληνίας 46, Αθήνα

22 MAY

Πρωτότυπες επιχειρήσεις κι εφαρμογές για έξυπνα κινητά που λείπουν από την αγορά δημιούργησαν ομάδες φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

15 ομάδες φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, παρουσίασαν τις ιδέες τους, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα από το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Από την κοινωνική προσφορά και την φιλανθρωπία μέχρι την οργάνωση της διασκέδασης, την εκπαίδευση και την απασχόληση, όλες οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν η μία, πιο εντυπωσιακή από την άλλη.

                Tην πρώτη θέση κέρδισε η φοιτητική ομάδα «BLOODE», με τις Ν. Κρίτσαλη, Κ. Βιολιτζή και Χ. Μπουσδούκη.  Οι φοιτήτριες δημιούργησαν μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις εκκλήσεις για αίμα, δίνει κίνητρα και επιβραβεύει την αιμοδοσία.  

                Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα «Travelable». Οι Ν. Λουκάκος, Μ. Σαμοθρακίτη και Δ. Αδαμοπούλου, δημιούργησαν μια ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους ή με προσωρινή αναπηρία να βρουν επαγγελματίες συνοδούς που θα τους βοηθούν να ταξιδεύουν. 

             Στην τρίτη θέση διακρίθηκε η ομάδα «CityLite», των φοιτητών Γ. Βασιλόπουλου, Ο. Μαβή και Π. Νικάκη. Η κινητή εφαρμογή τους κάνει προτάσεις εξόδου για διασκέδαση ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

                Οι τεταρτοετείς φοιτητές σχεδίασαν και υλοποίησαν τις ιδέες τους στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος του Junior Achievement, το JA Startup. Το πρόγραμμα συνδυάστηκε με το υπάρχον μάθημα του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν που διδάσκει ο καθηγητής του ΟΠΑ Γεώργιος Δουκίδης, πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. 

Η  ομάδα που κέρδισε το διαγωνισμό επελέγη και από την MetLife, την χορηγό της συνεργασίας ΣΕΝ-ΟΠΑ, για να αξιοποιηθεί η ιδέα τους από την πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία. Η MetLife υποστηρίζει το έργο του ΣΕΝ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του δικού της παγκόσμιου προγράμματος, MetLife Life Changer, που στοχεύει στην βελτίωση της ζωής των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στις αρχές Ιουνίουοι νικήτριες ομάδα  θα ταξιδέψουν στη Λισσαβώνα για να διαγωνιστούν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide.

Οι τρείς πρώτες ομάδες πήραν χρηματικό βραβείο, ενώ όλες παρέλαβαν επαίνους για την εξαιρετική προσπάθειά τους. Πέντε επελέγησαν από την MetLife για περαιτέρω συνεργασία, ενώ άλλες προκρίθηκαν να λάβουν κατευθείαν μέρος στη Β’ φάση του διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας e-nnovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και να υποστηριχθούν από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ.