EN GR

Εκδηλώσεις

You are here: ACE / Εκδηλώσεις

Past Events:

Δράσεις Ενημέρωσης στο ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο την τόνωση και ενίσχυση των δράσεων Επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ.
In
26 FEB

Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στο ΟΠΑ

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας για όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης και προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
In
09 APR

1st Match and Develop a Start-up

Ένα networking event για να συναντηθούν developers και start-ups και να γίνει το τέλειο match-making.
23 JUN

2nd Match and Develop a Startup

Το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σας προσκαλούν στην εκδήλωση Match and Develop a Start-up. Μια εκδήλωση για να συναντηθούν developers και start-ups, με σκοπό να επιτευχθεί το τέλειο match-making.
13 FEB

Open Doors: 1 Χρόνος ACE

Το ACE κλείνει έναν χρόνο Δράσεων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με προσκεκλημένους Καθηγητές, Εκπροσώπους της Πολιτείας, Υπεύθυνους Φορέων, Ερευνητές, Φοιτητές και επωφελούμενους Νέους Επιχειρηματίες στις 20/05 ξεκινάει ένα διήμερο εκδηλώσεων ξεκινώντας με ένα flashback στις δράσεις του τελευταίου χρόνου, μαθαίνοντας από τις εμπειρίες των ομάδων, γνωρίζοντας τα πρόσωπα που στηρίζουν τη λειτουργία του και το πιο σημαντικό θα παρουσιάζοντας το πλάνο δράσεων του Κέντρου για το επόμενο διάστημα.
In All
20 MAY

Τεχνικές Δημιουργικής Σκέψης (Workshop)

Μέσα από μια πλήρως διαδραστική διαδικασία οι συμμετέχοντες θα μάθουν διαφορετικές τεχνικές δημιουργικής σκέψης και θα τις εφαρμόσουν με στόχο να δημιουργήσουν νέες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας τους.
In All
20 MAY

Ένας Χρόνος Υποστήριξης Επιχειρηματικής Δημιουργίας

Το ACE κλείνει έναν χρόνο Δράσεων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις και ομάδες που υποστηρίχθηκαν το περασμένο διάστημα και το πλάνο δράσεων του Κέντρου για τον επόμενο χρόνο.
In All
20 MAY

Start (up) to co-exist by TEDxAUEB

Ο πυρήνας κάθε επιτυχημένης επιχείρησης βρίσκεται στους ανθρώπους που την αποτελούν και την σχέση μεταξύ τους. Ο κ. Βασιλειάδης, ειδικός σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από ένα βιωματικό workshop θα μας καθοδηγήσει στο να κατανοήσουμε που βρισκόμαστε ως άτομο μέσα στη δυναμική μιας ομάδας. Η συνύπαρξη και η σύνθεση των αντιθέσεων αποτελέι την «κόλλα» των πετυχημένων ομάδων.
In All
20 MAY

Leading through uncertainty by AIESEC Athens

Διαδραστικό workshop για το πως μπορείς να λειτουργείς ομαδικά κάτω από καταστάσεις πίεσης και αβεβαιότητας.
In All
20 MAY

“The Last Chess Game” – Escape room by ThinkBiz

Μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του ThinkBiz, θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις δυνατές συγκινήσεις, να αναζητήσεις στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να διεισδύσεις βαθύτερα μέσα στο έγκλημα και να βρεις το δρόμο προς την έξοδο και τη λύση του μυστηρίου.
In All
20 MAY

“ΟΠΑ: Κοινωνικά προβλήματα και ομαδικές λύσεις” από τη Get Involved

Το συγκεκριμένο workshop έχει να κάνει με κοινωνικά προβλήματα που συναντάμε καθημερινά στην κοινωνία και στον χώρο του Πανεπιστημίου. Επικεντρωνόμαστε στους συμφοιτητές μας με κινητικές και αισθησιολογικές δυσκολίες, η καθαριότητα στους εξωτερικούς χώρους, κυρίως στην γύρω περιοχή και οι άστεγοι.
In All
20 MAY

Αναπτύσσοντας το δικό σας πρωτότυπο σε 2 ώρες (Workshop)

Το workshop αφορά στη διαδικασία ταχείας παραγωγής ενός προϊόντος, υπηρεσίας ή λειτουργικότητας, συμπεριλαμβανομένων όλων των βημάτων από τον σχεδιασμό ως την ανάπτυξη prototype και τον έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη.
In All
21 MAY

Έρευνα και ευκαιρίες αξιοποίησης στο ΟΠΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει συνάντηση της ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου με στόχο να συζητηθούν οι μέθοδοι αξιοποίησης της έρευνας και στήριξη τέτοιων δράσεων από το Κέντρο ACE.
In All
21 MAY

Βράβευση – Διαγωνισμός Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα (ΔΕΤ)

Παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα από το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).
In All
22 MAY

“Σύγχρονες Πρακτικές και Νέες Τεχνολογίες για την αεροδρομιακή κοινότητα”

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το αεροδρόμιο του μέλλοντος καικαινοτόμες υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες και το αεροδρομιακόπεριβάλλον μέσα από case studies που θα παρουσιάσουν οιεκπρόσωποι των εταιρειών Cisco, IBM, Microsoft, SAP, Unisystems.
26 MAY

4th Rockstart Answers Athens

Στη διάρκεια της εκδήλωσης 5 startups παρουσιάζουν την ιδέα τους και το πιο
σημαντικό τους ερώτημα σε 40 μέντορες. Γίνονται κάποιες διευκρινιστικές
ερωτήσεις και στην συνέχεια οι μέντορες γράφουν σε ένα χαρτί feedback,
προτάσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Για τη συμμετοχή απαιτείται πρόσκληση.
28 MAY

Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Αθήνας: Αναπτύσσουμε μαζί την τοπική οικονομία

Η στρατηγική της επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων και ο ρόλος, ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου θα παρουσιαστούν στο αναπτυξιακό συνέδριο που προγραμματίζει ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για τις 18 Ιουνίου 2015, 9.30- 16.00.
18 JUN

8o Bootcamp Επιχειρηματικότητας

Το πρόγραμμα “Entrepreneurship Bootcamp” είναι ένα εντατικό διήμερο όπου συνδυάζονται διαλέξεις και workshop με 4-6 μέντορες προκειμένου οι ομάδες να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να σχεδιάσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
25 JUN

Ennovation 2015: Workshop Προετοιμασίας ΦΑΣΗ Β

Στο πλαίσιο της προετοιμάσιας και σε συνέχεια της πρόκρισης σας στην Δεύτερη φάση του διαγωνισμού σας καλούμε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στο Ennovation Workshop που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin).
30 JUN

Inspirational Talks: Netronix, Βασίλης Νάσης

Στο πλαίσιο του EU-XCEL Start-up Scrum Athens 2015 ο Βασίλης Νάσης ιδρυτής της Netronix group θα μοιραστεί την εμπειρία του από την επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο του IOT
13 JUL

Inspirational Talks: Alexandra Koumba

Στο πλαίσιο του EU-XCEL Athens Start-up Scrum 2015 η Αλεξάνδρα Κούμπα, σχεδιάστρια κοσμημάτων μοιράζεται την ιστορία της.
14 JUL

Workshop Προετοιμασίας ΦΑΣΗΣ Β The Digital Gate

Κλειστό workshop προετοιμασίας για τους προκριθέντες στη ΦΑΣΗ Β του διαγωνισμού The Digital Gate
21 JUL

EDUSAFE – Επιχειρηματική Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

Μεταξύ 14-17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί 4ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων και επιχειρηματικότητας για Υποψήφιους Διδάκτορες και Ερευνητές. Το ειδικό αυτό σεμινάριο θα παρακολουθήσουν ερευνητές προερχόμενοι από το CERN και υποψήφιοι διδάκτορες από γνωστά πολυτεχνεία της Ευρώπης, όπως EPFL, ΕΜΠ, Roma 2 Tor Vegata κλπ.
14 SEP

9o Bootcamp Επιχειρηματικότητας

Το Athens Center for Enterpreneurship and Innovation του ΟΠΑ διοργανώνει το 9ο Bootcamp επιχειρηματικότητας. Αν δουλεύετε σε μία επιχειρηματική ιδέα και θα θέλατε καθοδήγηση για τα επόμενα βήματά σας δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο που βρίσκεται μετά το πρόγραμμα, προκειμένου να συμμετέχετε στα workshops και τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από μέντορες και experts του κέντρου.
29 OCT

«Επικοινωνία: Ευκαιρία ή Καταστροφή»

Το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) έχει την τιμή να φιλοξενεί στις 20 Ιανουαρίου 2016 τον ιδιαίτερα επιτυχημένο στον χώρο τον Media, κ. Γιώργο Αλίμονο για μία πολλά υποσχόμενη παρουσίαση στην οποία θα μιλήσει γενικότερα για τον τρόπο επικοινωνίας και στη συνέχεια οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία προσωπικής επαφής μαζί του.
20 JAN

Entrepreneurship and Business Planning ( Ανδρέας Κωνσταντίνου, CEO Vision Mobile)

Το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) έχει την τιμή να φιλοξενήσει στους χώρους του τον Ανδρέα Κωνσταντίνου , CEO της Vision Mobile για μία ομιλία στα πλαίσια του iMBA ( MBA International Program) .
26 JAN

H Startup Europe Week Athens στο ACEin

Στα πλαίσια της Startup Europe Week που διοργανώνεται φέτος σε 244 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, η ομάδα της SEW Athens και το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation συνδιοργανώνουν ένα μοναδικό event την Τρίτη 2/2 στις 18:00 στoυς χώρους του ACEin.
02 FEB

Τελετή Βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας επιχειρηματικότητας “Ennovation 2016”

Τελετή Βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας επιχειρηματικότητας “Ennovation 2016”
13 DEC

Entrepreneurship Bootcamp

Στις 22 Φεβρουαρίου & 01 Μαρτίου 2017 θα διεξαχθεί το 13ο εντατικό διήμερο εκπαίδευσης «Bootcamp Επιχειρηματικότητας» από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin). Το διήμερο απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες και βιώσιμες νέες επιχειρήσεις (start-ups).
22 FEB

Workshop: “IP Protection and Research Commercialization”

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 διοργανώνουμε το ειδικό workshop με θέμα “IP Protection and Research Commercialization” με προσκεκλημένη τη Shulamit Hirsch, VP Intellectual Property at RAMOT, Technology-Transfer Office του Tel-Aviv University.
16 MAR

Entrepreneurship Bootcamp

Στις 22 Μαρτίου 2017 θα διεξαχθεί εκ νέου η εκπαιδευτική δράση «Bootcamp Επιχειρηματικότητας» από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες και βιώσιμες νέες επιχειρήσεις (start-ups).
22 MAR

Πάρε και εσύ μέρος στο επόμενο Bootcamp Επιχειρηματικότητας

Στις 5 & 12 Ιουλίου 2017 θα διεξαχθεί το 14ο εντατικό διήμερο εκπαίδευσης «Bootcamp Επιχειρηματικότητας»> από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin). Το διήμερο απευθύνεται σε εν δυνάμει επιχειρηματίες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες και βιώσιμες νέες επιχειρήσεις (start-ups).
05 JUL

11ος Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Ennovation

11ος Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας


30 JUN

Match & Develop a Startup 2019

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στο bootcamp Match and Develop a Start-up που θα διεξαχθεί το απόγευμα 18 Ιανουαρίου 2019 και στις 25-27 Ιανουαρίου 2019...
18 JAN

Ομιλία: “Κατανοώντας το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις”

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ, σας καλούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 15:00μμ να παρακολουθήσετε την ομιλία του Director of Engineering της Red Hat, Δημήτρη Ανδρεάδη με με τίτλο: “Κατανοώντας το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις”...
01 MAR