Σπανός Γιώργος

Οι βασικές σπουδές του Γιώργου Γ. Σπανού περιλαμβάνουν Humanities & Psychology στο Deree, Mech. Engineering στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και Int’l Shipping & Logistics στο Λονδίνο.

Αργότερα, απέκτησε προσωπική κατάρτιση στη Θεωρία και Πράξη της Αντιτρομοκρατίας, από το Παν. του Leiden στη Χάγη, στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, από το HEC του Παρισιού, και στην Αρχαιοελληνική και Πρωτοχριστιανική Γραμματεία, από ένα κοινό πρόγραμμα του Harvard και του MIT.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Γιώργος Σπανός δραστηριοποιείται με επιμονή και δυναμικότητα ως επιχειρηματίας πρώτης γραμμής, στην ίδρυση, την αγορά, την αναδιάρθρωση, τη λειτουργία και την πώληση ναυτιλιακών & εμπορικών εταιρειών στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Κίνα και την Κολομβία.

Ταυτόχρονα, ως υπέρμαχος της Πολιτιστικής και της Οικονομικής Διπλωματίας έχει διατελέσει Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κολομβίας στην Αθήνα, για πολλά χρόνια, απολαμβάνοντας βραβεία και υψηλές διακρίσεις από ελληνικά και διεθνείς Αρχές & Οργανισμούς. Έχει, επίσης, διατελέσει Πρόεδρος σε διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και σωματεία, και έχει υπάρξει προσωπικός σύμβουλος σε Βουλευτές πάνω σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Ναυτιλίας & Πολιτισμού – ο ίδιος ήταν υποψήφιος το 2004 Εθνικές Εκλογές.

Ο Γιώργος Σπανός, σήμερα είναι μέντορας σε νεοϊδρυόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις (Start-ups) και μέσα από τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές εμπειρίες του δρα ως ανεξάρτητος εξειδικευμένος σύμβουλος σε εταιρείες και διοικητικά στελέχη κρατικών ή ιδιωτικών οργανισμών, σε θέματα Ανάπτυξης, αλλά και σε θέματα Διαχείρισης Ευαίσθητων Προσωπικών Θεμάτων ή Ενδοεταιρικής Απάτης, ενσωματώνοντας στη συναισθηματική νοημοσύνη την ειδικότητα του στην αναγνώριση και ανάλυση μικρο-εκφράσεων και της γλώσσας του σώματος, στην κατανόηση κρυμμένων συναισθημάτων και στην ανίχνευση του ψεύδους.

Παραμένει μέτοχος σε διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ως συγγραφέας, ερευνά και φέρνει στο φως αληθινές ιστορίες που εμπνέουν. (www.about.me/george.g.spanosLinkedIn)