Πολιτική Απορρήτου

Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι σημαντικά για την επικοινωνία μας, αλλά εξίσου σημαντικό για μας είναι να γνωρίζετε τι πληροφορίες συλλέγουμε, πώς και γιατί τις χρησιμοποιούμε και να αισθάνεστε ασφάλεια όσο τα στοιχεία σας είναι στη βάση δεδομένων μας.

Στο ACEin θεωρούμε την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και της ιδιωτικότητάς σας πολύ σημαντική υπόθεση, γι΄ αυτό σας καλούμε να αφιερώστε λίγο χρόνο στην ανανεωμένη πολιτική απορρήτου μας και αν σας μείνουν απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση acein@aueb.gr.

 • Τι δεδομένα συλλέγουμε και πώς

Τόσο στις διάφορες φόρμες της ιστοσελίδας μας όσο και μέσω άλλων τυχόν διαδικασιών στις οποίες θα σας ζητήσουμε ή με δική σας πρωτοβουλία θα μας παρέχετε δεδομένα σας, αυτό που κατά κύριο λόγο συλλέγουμε είναι το ονοματεπώνυμό σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

 Πιο συγκεκριμένα:

 1. Αν ανήκετε στις ομάδες μας: Αν είστε μία από τις ομάδες μας που αποτελούν μέλη του ACEin, είτε ως ενταγμένες ομάδες, είτε ως ομάδες της κατηγορίας “family” διατηρούμε στη βάση δεδομένων μας το ονοματεπώνυμο, κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, και το e-mail των μελών της κάθε ομάδας.
 2. Αν είστε ένας από τους μέντορές μας: Αν έχετε συνεργαστεί μαζί μας σε κάποια εκδήλωση του ACEin προσφέροντας συμβουλές στις ομάδες ή τις υποψήφιες ομάδες μας, διατηρούμε στη βάση δεδομένων μας το ονοματεπώνυμο σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας και το e-mail που μας παρείχατε και το όνομα οργανισμό/εταιρία/φορέα στον οποίο εργάζεστε.
 3. Αν ανήκετε στους συνεργαζόμενους δημοσιογράφους: Αν είστε ένας από τους δημοσιογράφους που συνεργάζονται με το ACEin διατηρούμε το ονοματεπώνυμο σας, ένα  τηλέφωνο επικοινωνίας, το  e-mail σας και μέσο επικοινωνίας στο οποίο εργάζεστε.
 4. Αν είστε εγγεγραμμένοι στο newsletter μας: Αν συμπληρώσατε το e-mail σας στη σχετική φόρμα της ιστοσελίδας μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του ACEin διατηρούμε αυτή την πληροφορία ώστε να λαμβάνετε το newsletter μας. 

* Για τα δεδομένα που είχαν συλλεγεί και διατηρούνταν στη βάση μας πριν την αρχή της εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (2016/679) έχουμε ζητήσει εκ νέου τα στοιχεία των ομάδων μας (κατηγορία i), σύμφωνα με τον Κανονισμό, και ανανέωση της συγκατάθεσης για όσους ανήκουν στις κατηγορίες ii,iii, iv.

Αν δεν έχετε αποστείλει συμπληρωμένη τη φόρμα με τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ACEin ή δεν απαντήσατε στο αίτημα παροχής συγκατάθεσης μέχρι τις 25 Μάϊου 2018 τα στοιχεία σας έχουν διαγραφεί από τη βάση δεδομένων μας. 

 • Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα στοιχεία σας και ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτά

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα στοιχεία σας συλλέγονται και διατηρούνται αποκλειστικά για τη μεταξύ μας επικοινωνία, ώστε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες του ACEin και να σας κοινοποιούμε δράσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Επομένως, όσο διατηρούμε τα στοιχεία σας και αν δε μας ζητήσετε να σταματήσουμε, θα τα χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας στέλνουμε το newsletter του ACEin.

Δεν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με κανέναν άλλο τρόπο ούτε τα χρησιμοποιούμε για άλλο σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους.

Οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που μας παρέχετε είναι η ομάδα του ACEin.

 • Για πόσο διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας 

Σε γενικές γραμμές διατηρούμε τα στοιχεία σας για όσο διάστημα συνεργάζεστε μαζί μας και για τον καιρό που εσείς επιλέγετε να κρατάτε τη γραμμή επικοινωνίας με το ACEin ανοιχτή. Πιο συγκεκριμένα:

 1. Αν ανήκετε στις ομάδες μας: Αν είστε μία από τις ομάδες μας που αποτελούν μέλη του ACEin, είτε ως ενταγμένες ομάδες, είτε ως ομάδες της κατηγορίας “family” διατηρούμε στη βάση δεδομένων μας τα στοιχεία για όσο διάστημα είστε μαζί σας. Μόλις σταματήσετε να είστε μια από τις ομάδες του ACEin τα στοιχεία σας θα διαγραφούν από τη βάση δεδομένων μας που αφορούν τις ομάδες μας και η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί μέσω του newsletter.
 2. Αν είστε ένας από τους μέντορές μας: Αν συνεργάζεστε με το ACEin ως μέντρορας διατηρούμε στη βάση δεδομένων μας τα στοιχεία σας για όσο διάστημα διαρκεί η συνεργασία αυτή. Αν διακοπεί η συνεργασία μας τα στοιχεία σας θα διαγραφούν αμέσως από τη βάση δεδομένων μας και αν θέλετε να έχετε επικοινωνία με το ACEin θα πρέπει να μας παρέχετε τα στοιχεία σας εκ νέου μέσω της φόρμας του newsletter.
 3. Αν ανήκετε στους συνεργαζόμενους δημοσιογράφους: Αν είστε ένας από τους δημοσιογράφους που συνεργάζονται με το ACEin διατηρούμε στη βάση δεδομένων μας τα στοιχεία σας για όσο διάστημα διαρκεί η συνεργασία αυτή. Αν διακοπεί η συνεργασία μας τα στοιχεία σας θα διαγραφούν αμέσως από τη βάση δεδομένων μας και αν θέλετε να έχετε επικοινωνία με το ACEin θα πρέπει να μας παρέχετε τα στοιχεία σας εκ νέου μέσω της φόρμας του newsletter.
 4. Αν είστε εγγεγραμμένοι στο newsletter μας: Αν συμπληρώσατε το e-mail σας στη σχετική φόρμα της ιστοσελίδας μας διατηρούμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση μέχρι να κάνετε unsubscribe ή να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση acein@aueb.gr. Σε περίπτωση που θελήσετε ξανά στο μέλλον να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εκ νέου.
 • Τα δικαιώματά σας στα δεδομένα σας 

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μας ζητήσετε να δείτε τι στοιχεία σας διατηρούμε, να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται και να σταματήσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας ή/και να διατηρούμε τα στοιχεία σας στέλνοντας σχετικό αίτημα με e-mail στη διεύθυνση acein@aueb.gr

Ακριβώς επειδή η συλλογή και διατήρηση των στοιχείων σας αποσκοπεί στην αμεσότερη και καλύτερη επικοινωνία μαζί σας, σας προσκαλούμε να μας ενημερώσετε για κάθε αλλαγή στα δεδομένα αυτά με το ίδιο τρόπο που περιγράφεται πιο πάνω. 

Αν απλώς θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε το newsletter μας αλλά θέλετε να συνεχίσετε να διατηρούμε τα στοιχεία σας μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε unsubscribe.

 • Τα μέτρα προστασίας 

Έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή για όλο το διάστημα που παραμένουν στη βάση δεδομένων μας, και να προστατεύονται από υποκλοπή, μη εξουσιοδοτημένη ή κακόβουλη πρόσβαση, αλλοίωση, διαρροή ή κάθε άλλη παρόμοια κακόβουλη ή/και παράνομη ενέργεια.

Τα στοιχεία σας διατηρούνται σε ψηφιακή μορφή σε βάση δεδομένων στην οποία έχουν αυστηρά και μόνο πρόσβαση τα άτομα που αποτελούν την ομάδα του ACEin σε Google Drive (διαβάστε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου της Google εδώ https://policies.google.com/privacy?hl=el ) και στο Podio ( διαβάστε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Podio εδώ https://www.citrix.com/about/legal/privacy/).

 • Ερωτήσεις, αιτήματα και εντάσεις

Αν έχετε απορίες, θέλετε να απευθύνετε οποιοδήποτε αίτημα ή πιστεύετε ότι στην πράξη η πρακτική μας δεν ανταποκρίνεται στις αρχές αυτής της πολιτικής απορρήτου σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail στο acein@aueb.gr