Νιαβής Δημήτρης

Ο Δημήτρης Νιαβής ασχολείται με την ανθρωποκεντρική σχεδίαση προϊόντων και υπηρεσιών [Human­Centered product and Service Design]. Είναι κάτοχος διπλώματος μηχανικού σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει πιστοποίηση στη σχεδίαση αειφόρων υπηρεσιών [Sustainable Service Design] από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, TU Delft, Koln International School of Design και Lancaster.

Δίνει έμφαση στην εφαρμογή σύγχρονων σχεδιαστικών μεθοδολογιών και πρακτικών με στόχο να διευκολύνει την καινοτομία του εκάστοτε οργανισμού, δίχως αυτό να επισκιάζει το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι ιδρυτής του πειραματικού Brand Platonics και συνιδρυτής της ομάδας GRIoT που ασχολείται με την μελέτη και την προώθηση του Internet of Things.

Στα ερευνητικά και πρακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, systems design, social innovation, behavioral change, transitional design, UX, service design, strategic design, product design, entrepreneurship και Internet of Things.

Δείγματα δουλειάς του φιλοξενούνται σε πλήθος διεθνών ιστοσελίδων με αντικείμενο την ανάδειξη της σχεδίασης, όπως Designboom, Core77, Yankodesign κ.α. 

Έργο του έχει δημοσιευθεί από το Cumulus International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media στα πλαίσια του συνεδρίου more for less ­ design in an age of austerity [2013].

Linkedin profile