Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Match and Develop a Start-up στο ACEin

 fgf

Το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος διοργάνωσαν τριήμερη εκδήλωση Match and Develop a Start-up στις 22-24 Ιανουαρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ACEin.

Στην τριήμερη εκδήλωση συμμετείχαν 18 επιχειρηματικές ομάδες/νέες επιχειρήσεις με 43 μέλη.Οι ομάδες αυτές που είχαν συμμετάσχει στον 6ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας,είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τη στρατηγική που απαιτείται προκειμένου να εκτιμηθεί και να προσδιοριστεί η σκοπιμότητα της επιχειρηματικής τους ιδέας και να ξεκινήσουν με επιτυχία μια νέα βιώσιμη επιχείρηση. Σκοπός του προγράμματος ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να επιτύχουν:

  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη
  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια μεντόρων
  • Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching)
  • Εξειδικευμένα workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα όπως: Team Building, Business Model Canvas, Mockup design, UI/UX, Pitching

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά ως εθελοντές μέντορες 15 στελέχη από επιτυχημένες εταιρίες blueground, botilia, doctoranytime, endeavor, eventora, giaola, growthRocks, incrediblue, intale, inSyBio και Crowdpolicy, προσφέροντας πολύτιμη γνώση από την εμπειρία τους.

Οι 18 επιχειρηματικές ιδέες που συμμετείχαν κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, όπως του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εναλλακτικού Τουρισμού, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας κ.α., έχοντας ανεπτυγμένα επιχειρηματικά μοντέλα με στοιχεία καινοτομίας και σε πολλές περιπτώσεις ύπαρξη πρωτοτύπου.

fvcxz

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 18 επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν σε κριτική επιτροπή. Οι ομάδες Zingyland και GivMed επιβραβεύθηκαν με tablet και με απευθείας συμμετοχή τους στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό ibank Καινοτομία & Τεχνολογία, ενώ οι ομάδες Cooltec και 2bewatched θα λάβουν υποστήριξη από το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Grant Thornton, την Endeavor Greece, το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο και τη Watson Farley & Williams.

Περισσότερες πληροφορίες: acein@aueb.gr, τηλ: 210 82 03 827

Η ZingyLand είναι μια χώρα γεμάτη διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια και μετάλλια για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών! Μέσα από την εκτενή θεματολογία των ιστοριών και του περιεχομένου που παράγεται από επιστήμονες στην παιδοψυχολογία, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν τα ερεθίσματα για να ανακαλύψουν νέους κόσμους και να εκπαιδευτούν καθημερινά. Κάθε ιστορία συνοδεύεται από 3 παιχνίδια που ενισχύουν την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, κάνοντας τον χρόνο τους ευχάριστο. Τις ιστορίες μπορείτε να τις βρείτε σε 4 διαφορετικές γλώσσες.

Ομάδα: Τζανετής Αλέξανδρος, Καλογεράκης Χρήστος, Τροκούδη Ανθή

Το GivMed είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Αναπτύσσουμε μια εφαρμογή στην οποία συλλέγουμε τις ελλείψεις κοινωνικών φαρμακείων και τις “ταιριάζουμε” με την προσφορά φαρμάκων από ιδιώτες. Όραμά μας είναι όλοι οι άνθρωποι να έχουν άμεση πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ομάδα: Θανάσης Βράτιμος, Ορέστης Γιαννακόπουλος, Αλέξανδρος Μεταξάς, Τέτη Ψαρρού

Το Cooltec είναι ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κλιματιστικό, από τα μικρά οικιακά split units στα μεγάλα rooftop  εμπορικά συστήματα. Προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%, ενώ παράλληλα αυξάνει την ψυκτική ικανότητα του κλιματιστικού στο οποίο τοποθετείται. Ξεκίνησε ως προιόν πανεπιστημιακής εργασίας το οποίο μετά από 5 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης κατέληξε σε πρωτότυπο.

Ομάδα: Βραχόπουλος Μιχαήλ & Χωριανόπουλος Ιωάννης

H 2beWatched είναι μια mobile και wearable εφαρμογή που σου επιτρέπει να νιώθεις πιο ασφαλής κατά τη κίνησή σου στην πόλη και σε εξωτερικούς χώρους με απλό και εύχρηστο τρόπο. Αναλαμβάνει την προστασία σου χρησιμοποιώντας έξυπνο αλγόριθμο εντοπισμού κινδύνου που ανιχνεύει μέσω αισθητήρων την κίνησης σου και τη σωματική σου κατάσταση, καθώς και ενημερώνει την οικογένεια ή τους φίλους σου σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος. Η ιδέα ξεκίνησε από προσωπική εμπειρία μέλους της ομάδας που δέχτηκε επίθεση στο δρόμο σε συνδυασμό με κλοπή. Η ανάπτυξή της στηρίχθηκε στην εμπειρία της ομάδας σε ερευνητικά προγράμματα σε θέματα personalization και χρήσης αισθητήρων κινητών συσκευών.

Ομάδα: Νίκωνας Γάσπαρης, Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Ιωάννης Δίπλας, Νικόλαος Μπεγέτης, Ευάγγελος Σουριανός