Μεθόδιος Ιωάννης

Η 30ετής καριέρα του επικεντρώνεται κυρίως στο χώρο των συμβούλων επιχειρήσεων. Από το 2005 αφιερώνει σημαντικό εθελοντικό χρόνο στη προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με διαλέξεις και σεμινάρια η ως μέντορας/σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups). Παράλληλα ασχολείται με επενδύσεις σε μισθωμένα εμπορικά ακίνητα, είναι μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣ της εταιρίας Unibios, Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερς Ελλάδος), και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πινακοθήκης Αρτας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture Ελλάδος (1991-2004), της μεγαλύτερης εταιρίας διεθνώς συμβούλων οργάνωσης, διοίκησης και πληροφορικής. Ήταν ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ernst & Young στην Ελλάδα (1982-1991), και επίσης διευθυντικό στέλεχος (Associate) στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Booz Allen & Hamilton (1976-1982) στις ΗΠΑ. Επίσης, ήταν Διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών (2004–2005) και Αντιπρόεδρος του ΕΠΥ/ΕΕΔΕ.

Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Μαθηματικός. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ, όπου έλαβε πτυχίο Master στην πληροφορική και διδακτορικό (PhD) στη διοίκηση επιχειρήσεων.