Ιωάννινα Hackathon 2019

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων διοργανώνουν το Ιωάννινα Hackathon 2019. Το Ιωάννινα Hackathon 2019 είναι ένας διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την δημιουργία εφαρμογών που θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της, και θα ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Έχει σκοπό να εισάγει καινοτομία στις δομές του Δήμου και της πόλης, και να ενισχύσει το οικοσύστημα της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το Ιωάννινα Hackathon 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 12 Μάιου 2019 στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Αίτηση συμμετοχής στο Ιωάννινα Hackathon 2019, μεμονωμένα ή σε ομάδες μέχρι 4 μέλη, μπορούν να υποβάλουν μαθητές, φοιτητές, ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), προγραμματιστές, επαγγελματίες, και όσοι ασχολούνται με τη τεχνολογία και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση νέων προϊόντων/υπηρεσιών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις/υπηρεσίες πάνω στις 4 θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αλλά μπορεί να είναι:
• μία νέα ιδέα
• μία ιδέα σε φάση ανάπτυξης
• ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς οριστικοποιημένη λύση
• μία μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση

Οι ομάδες των τριών καλύτερων προτάσεων θα βραβευτούν με δώρα (laptops, tablets, κινητά κλπ.) σημαντικής αξίας: 2000 Ευρώ, 1000 Ευρώ και 500 Ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο του Ιωάννινα Hackathon 2019 θα διοργανωθούν παράλληλες δράσεις (GreenHouse Workshop) με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων να εμπλακούν στον επιχειρηματικό στίβο, και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης γενικότερα. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT) θα υλοποιήσουν εργαστήρια startup επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πως θα δημιουργήσουν τη δική τους startup, πως θα προχωρήσουν από την ιδέα στην πράξη, πως θα αναπτύξουν κουλτούρα καινοτομίας στην επιχείρηση τους, πως θα κοστολογήσουν τις υπηρεσίες / προϊόντα τους, πως θα κάνουν το marketing, που θα βρουν πηγές χρηματοδότησης, συνεργάτες.

Δηλώστε συμμετοχή στο Ιωάννινα Hackathon 2019 μέσω του: https://ioanninahackathon.gr

Για συμμετοχή στο GreenHouse Workshop, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.venturegarden.gr/greenhouse