Σημαντική επιτυχία για ερευνητική ομάδα που υποστηρίχθηκε από το ACEin!

Οι διδάκτορες του Τμήματoς Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παυλόπουλος και Μάκης Μαλακασιώτης, σε συνεργασία με την εταιρεία Liquid Media (http://www.liquid.gr/), εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το Digital News Initiative της Google (https://www.digitalnewsinitiative.com/) προκειμένου να δημιουργήσουν εταιρεία που θα αναπτύξει λογισμικό αυτομάτου ελέγχου και διαχείρισης σχολίων και περιεχομένου χρηστών σε ιστοτόπους. Το εγχείρημα υποστηρίζουν συμβουλευτικά ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Ίων Ανδρουτσόπουλος και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ (http://acein.aueb.gr/).

Το έργο είναι το μόνο “μεγάλο” που εγκρίθηκε για την Ελλάδα και θα λάβει χρηματοδότηση περίπου 580.000 Ευρώ. Υποβλήθηκαν 1.200 αιτήσεις χρηματοδότησης από 30 ευρωπαϊκές χώρες και επελέγησαν 128. Οι ερευνητές του έργου προέρχονται από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (http://nlp.cs.aueb.gr/) του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ. Έχουν αναπτύξει ήδη πιλοτικό σύστημα που βασίζεται σε μεθόδους μηχανικής μάθησης και χρησιμοποιείται πειραματικά στον ιστότοπο αθλητικών νέων Gazzetta (http://www.gazzetta.gr/).

Με τη νέα χρηματοδότηση, η ομάδα θα μπορέσει να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία και να προσελκύσει νέους διεθνείς πελάτες.