Μελίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μελίδης είναι Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ, MSc και Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακαδημαϊκα:
Είναι πτυχιούχος Νομικής του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Full 2-year program) Master of Science MSc. στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ αυτή τη περίοδο εκπονεί τη Διδακτορική του διατριβή (Ph.D) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας διεπιστημονικά θέματα management, marketing και νομικής. Έχει παρακολουθήσει και λάβει 5 τίτλους παρακολούθησης εξειδικευμένων Executive Seminars από τη Σχολή SDA Bocconi του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνο και επίσης κατέχει σεμιναριακούς τίτλους executive seminars τόσο από το Πανεπιστήμιο ETH Zurich (Πολυτεχνείο Ζυρίχης, Ελβετία) όσο και από το Πανεπιστήμιο USI Lugano (Πανεπιστήμιο Λουγκάνο, Ελβετία).

Επαγγελματικά:
Ο Δημήτρης είναι ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Υπουργού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Συντονιστικό Γραφείο για τη Καινοτομία του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Public Procurement Reform Project για τη μεταρρύθμιση των δημοσίων συμβάσεων (Legal Reform, Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ κ.α.), το Επιτελικό Γραφείο Α/ΓΕΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Εργαστήριο «Αγορά» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Κολυμβητική Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο Δημήτρης έχει εργαστεί σε υποθέσεις Εμπορικού Δικαίου, Αθλητικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου , Διοικητικού Δικαίου, Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων, Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ.α. Έχει παρασταθεί ενώπιον του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου της χώρας (ΑΣΕΑΔ) ως συνήγορος ομάδων όπως ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο Παναθηναϊκός ΑΟ. Έντυπες δημοσιεύσεις του έχουν καταχωρηθεί αρκετές φορές στις σελίδες της «Πειραϊκής Νομολογίας» (περιοδικό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης.